fredag 4. oktober 2013

Skjulte feil og mangler - Elsebeth Egholm

 
 
Forlagets omtale - fra Schibsted Forlag:
 
 
Dictes førtiårsdag får ikke forbigås i stillhet. Venninnene har invitert henne med på utendørskafé ved Århus Å, og både fødselsdag, skilsmisse og nytt hus skal feires. Men elvens mudrete vann gjemmer noe som avbryter feiringen. Det er Dicte som hører lyden først. Den ubehagelige lyden av plast som skraper mot stein.

Dicte som får øye på den blå baljen som ligger og vugger i vannkanten, Dicte som svømmer ut og henter den opp. Baljen med det døde spedbarnet.

Sammen med den rufsete og kjekke fotografen Bo blir Dicte motvillig satt til å dekke saken – en sak som vekker vonde minner fra fortiden.
 
 
 
*
 
 
Denne boken har fått en del varierende anmeldelser, og da først og fremst fordi den ikke er en typisk kriminalroman. At den er en roman med litt krim iblandet skal jeg være helt enig i, og jeg synes ikke det gjør så mye, for handlingen utenom saken med det døde spedbarnet er veldig god.

Boken handler om journalisten Dicte, venninnene Anne og Ida Marie. Vi blir også godt kjent med fotografen Bo, og politimannen Wagner.

Anne, som jobber som jordmor, og Ida Marie, som er gravid med sitt første barn, blir både følelsesmessig påvirket og sjokkerte av hendelsen med det døde spedbarnet, noe som er ganske naturlig, og etter hvert blir de mer involvert enn de egentlig hadde trodd var mulig.
 
Dicte, i sin rolle som journalist, bestemmer seg for å finne ut hva som har hendt med den nyfødte i baljen, og med god hjelp fra Bo ligger de stadig foran politiet i etterforskningen.

Det er godt driv i handlingen, og jeg liker veldig godt at hvert kapittel skifter mellom å følge de ulike hovedpersonene. Og det viser seg snart at flere av hovedpersonene bærer på vonde minner.

Avslutningen kom overraskende på meg, og jeg hadde faktisk ingen mistanker om hvordan det hele kom til å ende.

Jeg likte boken veldig godt, og gir den terningkast 5.
 
 
3 kommentarer:

 1. Jeg likte også denne veldig godt, men siden de sendte hele serien på NRK rett etter jeg hadde lest første boken, så ble det med den :) Hvis du ikke så serien, anbefaler jeg de neste bøkene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg fikk med meg at serien skulle gå på TV, men så den aldri, så jeg kommer til å lese de neste bøkene også.

   Slett
 2. Denne har jeg veldig lyst å lese :)

  SvarSlett