lørdag 26. oktober 2013

Livet tilbake - Lori Lansens

 
 
Forlagets omtale - fra Juritzen Forlag:
 
 
Mary er 43 år, og mest for seg selv. Hun har et vakkert ansikt, men en enorm kropp, hele 142 kilo.
Hun skal snart feire sin tjuefemte bryllupsdag og venter på at ektemannen Jimmy skal komme hjem. Men det er ikke bare Jimmy hun venter på. Hun venter også på en mor som tar imot henne, et barn hun aldri fikk og et liv utenfor den velbrukte stien fra soverommet til kjøleskapet. Mary venter på at livet skal begynne.
 
Mens hun venter på Jimmy, blir natt til dag og det blir klart at han ikke kommer hjem. Et brev hun finner i postkassen bekrefter hennes verste frykt. Jimmy kommer ikke hjem og Mary må ta et vanskelig valg. Bør hun bryte ut fra sine faste rammer og gjøre alt for å berge ekteskapet? Eller er tryggheten og forutsigbarheten i det livet hun lever for sterk?
 
I et desperat forsøk på å finne Jimmy bestemmer Mary seg for å bryte opp, og setter seg for første gang i sitt i liv på et fly og reiser til svigermoren i California. Californias sol tvinger henne til å se opp fra fortauet, stoppe opp og begynne å leve. Sakte kommer erkjennelsen av hvordan livet har tatt henne og hvordan hun skal ta det tilbake.


 
 
*
 
 
 
Lori Lansens er nok mest kjent for "Reisen hjem", den har jeg ikke lest, men etter å nå ha lest "Livet tilbake" kommer jeg helt sikkert til å lese den også.

Boka handler om Mary, som kvelden før sølvbryllupet sitt sitter og venter på at mannen skal komme hjem fra jobb. Kvelden blir til natt, og Mary får god tid til å tenke over hvordan de siste 25 årene sammen med mannen Jimmy har vært.

Jimmy dukker aldri opp, og hun bestemmer seg for å lete etter han, hun drar fra Canada til California hvor svigermoren bor, og Jimmy har nylig vært der, men dratt videre...

I begynnelsen var jeg litt redd for at Mary skulle vise seg å være både tafatt og feig i sin leting etter mannen, men der tok jeg feil. Hun tar den ene utfordringen etter den andre på mer eller mindre strak arm, og hun får også et par gode venner i California.

Jeg følte jeg ble godt kjent med Mary, og jeg likte skrivestilen til Lansens, som er både lettlest og med et akkurat passe driv i framdriften som passet til denne historien.

Slutten ble jeg litt skuffet over - jeg kunne godt tenkt meg å vite enda mer om hva som skjedde videre med Mary, men samtidig var utviklingen fram mot slutten veldig positiv for Mary's liv.

Jeg gir boka terningkast 4
 
 


Du finner boka hos:
 
 
 
 
 8 kommentarer:

 1. Fin omtale av en bok jeg ikke har lest, men jeg anbefaler deg å lese "Reisen hjem". Den boken falt jeg for, lettlest og god underholdning :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kommer til å lese Reisen hjem også, helt klart :)

   Slett
 2. Jeg likte også Reisen hjem godt. Takk for fin omtale, denne har jeg lyst å lese :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gjør det og se hva du syns :) Det er en ganske stille og rolig bok, og det er ikke dumt i blant

   Slett
 3. Da er vi vel så noenlunde enig om boka, ser det ut til. Ha en fin helg, Bea.

  SvarSlett
 4. Jeg kun lest (eller det vil si hørt på lydbok)reisen hjem av denne forfatteren. Den likte jeg veldig godt

  SvarSlett
  Svar
  1. Det går nok ikke lang tid før jeg leser den også ;)

   Slett