søndag 29. september 2013

Smakebit på en søndag - Om du kunne se meg nå

 
 
Det er søndag, og på bloggen Flukten fra Virkeligheten har Mari en ukentlig utfordring hvor hun oppfordrer bloggleserne til å poste en smakebit - linje, avsnitt eller side - fra en bok som leses nå, skal leses, eller som har gjort inntrykk.
 
I går begynte jeg på "Om du kunne se meg nå" av Cecelia Ahern, dette er nok en magisk fortelling fra Ahern, og i denne får hovedpersonene Elisabeth og nevøen Luke uventet støtte og hjelp en usynlig hjelper, Ivan.
 
Smakebiten er fra side 29:
 
 
"Ivan himlet med øynene og boret seg enda dypere ned i saccosekken. Han hadde hørt hva hun sa i telefonen. Helt siden han startet i denne jobben, hadde foreldre kalt ham akkurat det, og det begynte for alvor å irritere han. Det var ikke noe som helst innbilt ved ham. De kunne bare ikke se ham."
 
 
 
 
 

28 kommentarer:

 1. Fin smakebit! Liker Aherns bøker, og denne er jeg glad jeg har i hyllen min ulest:) Er spent om den er like god som mange av de andre bøkene hennes. Kos deg med boken!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Koser meg så langt - selv om jeg er bare så vidt igang - og da er jeg fornøyd :)

   Slett
 2. Jeg har ikke helt funnet tonen med Ahern, men kanskje jeg skal prøve meg igjen? Det er jo så mange som liker henne :) God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg syntes at "PS I Love You" var altfor lang og omstendelig, moen likte en avtale med livet kjempegodt. Denne her virker bra så langt, og er så vidt i gang. Må være åpen for å kunne lese om usynlige hjelpere osv., og noen ganger synes jeg det er helt greit :)

   Slett
 3. Elsker bøkene til Ahern og denne er vel en av mine favoritter! Denne og to andre bøker skal også filmatiseres og det gleder jeg meg veldig til. Tusen takk for smakebit og et hyggelig gjensyn med en fin bok. Ha en fin søndag videre:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Oj, så spennende, vet du hvilke to det er? Jeg likte PS I Love You som film enda bedre enn boken, så dette blir spennende. :)

   Slett
  2. Det er "Takk for alle minnene" og "Der regnbuen ender"

   Slett
 4. Jag borde nog läsa mer av Cecelia Ahern. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, anbefales, hun skriver koselige bøker :)

   Slett
 5. virkelig på høy tid at eg får lest noe av denne forfatteren :) har en bok av henne liggende. takk for smakebiten :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, prøv, og se hva du syns :)

   Slett
 6. Denne har jeg lest og virkelig likt! Jeg er svak for Aherns skrivestil og de magiske elementene hun drar inn i skrivingen. Jeg har ett par igjen av de som er utgitt og det er som jeg sparer dem for ikke å gå tom :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Skrivestilen er spesiell, og skiller seg litt ut fra mengden synes jeg.
   Skjønner hva du mener med å spare bøker, jeg gjør det med bøker av Lisa Jewell ;)

   Slett
 7. Takk for smakebit. Har aldri lest noe av denne forrfatteren. Er skeptisk for at det kanskje er for mye chick flick? Aner ikke. Takk for smakebit og god søndag videre:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg må helt ærlig innrømme at jeg ikke helt vet hva Chick lit betyr - hva som må være med for at en bok er det fullt ut, men jeg koser meg med Aherns bøker, og det er viktigst for meg :)

   Slett
 8. Jeg har lest flere av Aherns bøker, men forventningene har nok ikke blitt innfridd hver gang... Likevel står forfatteren på lista over dem jeg liker veldig godt! Litt selvmotsigende, men det er noe med den magien hun skaper som gjør at jeg kommer til å lese resten også, med tid og stunder. Denne for eksempel, står foreløpig på ønskeleselista ;o)
  Fornøyelig- og ganske typisk Ahern-smakebit!

  SvarSlett
  Svar
  1. Er enig med deg, jeg slet veldig med PS I Love You, og vurderte flere ganger å avbryte, men leste den ferdig, og likte den til slutt likevel. Og dette magiske er et veldig godt avbrekk fra hverdagen og mer alvorlige bøker.

   Slett
 9. Tack för smakbiten. Det här är en författare jag blivit nyfiken på genom olika bloggar.

  SvarSlett
 10. Fin smakebit :) Har ikke lest boka, men høres spennende ut :)

  SvarSlett
 11. Hm , takk for smakebit. Har ikke lest noe av Ahlern, og det handler vel om min litt minifobi for chick-litt. Men på engelsk kan sikkert dette være noe å forsøke seg på.. siden jeg gjerne vil lese mer på engelsk etterhvert..:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, anbefaler deg å prøve en av bøkene hennes, f.eks. denne eller En avtale med livet/The time of my life på engelsk, for de er lettleste og på godt forståelig engelsk - hilsen meg som ikke har hatt engelsk siden videregående en gang på 90 - tallet ;)

   Slett
 12. Jeg har lest en bok av Ahern, Dagbok fra i morgen, som jeg likte. Kan godt tenke meg å lese meg av denne forfatteren :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den har jeg ikke lest enda, men merker nå at jeg vil lese mer av henne jeg også :)

   Slett
 13. Tack för den "goda" smakbiten. En för mig okänd författare.

  SvarSlett
 14. Ahearns böcker kan vara bra om man är på humör för dem. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig, og når det stemmer så er bøkene helt herlige. Koser meg veldig med denne, håper den aldri tar slutt....

   Slett
 15. Denne har jeg lest sammen med to andre bøker av forfatteren. Jeg falt ikke helt for Ahern dessverre. Kos deg videre med lesningen! :-)

  SvarSlett