lørdag 19. oktober 2013

Etterpå - Guillaume Musso

 
 
Forlagets omtale - fra Pantagruel Forlag:
 
 
8 år gamle Nathan erklæres død ved drukning etter å ha reddet venninnen sin. Men så våkner han mirakuløst opp igjen. Hvorfor?

30 år senere oppdager han grunnen, og hvilken rolle han er bestemt til i en spesiell kvinnes liv.

Boken er en spennende kjærlighetshistorie om hvor dypt båndet mellom to mennesker kan være – en roman du leser med en klump i halsen.
 
 
 
*
 
 
En veldig fin bok som minner litt om bøkene til Cecelia Ahern - med en hovedperson som har mistet fokuset på hva som faktisk betyr mest her i livet, og som altfor lenge har prioritert å jobbe omtrent døgnet rundt fremfor å ta seg tid til nærmeste familie.
 
Etterpå handler om advokaten Nathan, han er nylig blitt separert, og ser derfor ikke noe galt i at han fortsatt jobber til langt på kveld. Ingen venter på han hjemme uansett...
 
En dag blir han oppsøkt av legen Goodrich, han oppfører seg merkelig, og han forteller Nathan ting både om Nathan selv og andre tilsynelatende tilfeldige mennesker, som ingen faktisk kan være i stand til å vite. Hva er det legen forsøker å fortelle Nathan? Og er det faktisk snart for sent å gjøre noe med den livsstilen han har lagt seg til?
 
Jeg vil ikke røpe for mye, derfor disse vage spørsmålene, men hendelsene Nathan blir utsatt for får han virkelig til å tenke over sitt eget liv, og han blir gitt en sjelden mulighet til å rette opp i noen av feilgrepene fra fortiden.
 
Boka er lettlest, og har gode beskrivelser av både de som er med og av omgivelsene. Den har noen spennende høydepunkter underveis, en av hendelsene mot slutten overrasket meg veldig - og jeg ble faktisk ganske sint på Nathan...  
 
Jeg gir boka terningkast 5
 
 


Du finner boka hos:
 

 
 


2 kommentarer: