tirsdag 29. oktober 2013

Mysteriet - Vidar H. Andersen

 
 
Forlagets omtale - fra Nova Forlag:
 
 
Else Svendsen er et mobbeoffer og utstøtt fra samfunnet. Hun har beste karakter i alle fag, men hun er blitt en ensom nerd. Livet blir snudd på hodet da fosterforeldrene blir drept i en bilulykke og hun blir tvunget til å flytte fra barndomshjemmet.
 
Else er oppslukt av Internetts muligheter og lærer seg hvordan hun kan utnytte det på avansert og listig vis. Slik kommer hun på sporet av hackingvirksomheten til Jens Ås, datageni og psykopat. Hun forelsker seg i ham og blir snart dratt inn i hans kyniske og psykologiske spill. For sent oppdager Else at hun blir utnyttet og lurt i en felle. Hun blir arrestert for drapet på moren til Jens Ås, dømt og sendt til psykiatrisk institusjon for å sone.
 
Jens arver millioner etter sin mor og flytter til hemmelig adresse i Oslo .Gjennom id-tyverier og hacking får han utløp for sine syke fantasier og han fortsetter å benytte seg av andres godtroenhet og naivitet. Han er helt uvitende om at Else er i ferd med å planlegge en utspekulert og grusom hevn.
 
Lederen for Politiets Kvalitetsavdeling, Jonas Wang, åpner Elses sak på nytt. Han finner spor som støtter hennes uskyld. I mellomtiden rømmer Else fra fengselet og Jonas og hans folk følger sporene etter henne og Jens Ås.
 
Når sannheten om mysteriet Else kommer fra uventet hold, får Jonas Wang sitt livs sjokk.
 
 
 
*
 
 
Boken handler om Else som har som hobby å finne ut av hvordan alt på internett fungerer, og hun begynner etter hvert å hacke forskjellige nettsider. Jeg hadde aldri trodd at handlingen om hacking skulle være så spennende, men det var den. Allerede helt i begynnelsen av boka der Else så vidt har begynt å hacke, sitter jeg nesten med hjertet i halsen i frykt for at hun skal bli oppdaget.
 
Videre blir hackingen langt mer alvorlig, og hun roter seg bort i mer enn hun burde når hun går med på å møte hackeren Jens etter de har chattet en stund.

Jens er mildt sagt utspekulert, og han manipulerer Else raskt til å tro at han er like forelsket som henne. At hun bare en er del av en motbydelig plan forstår hun for seint.
Utad virker Jens som en blyg og forsiktig fyr, men det er så langt fra sannheten som det er mulig å komme. Selv lensmannen i bygda der Jens kommer fra lar seg blende av Jens sitt tilsynelatende forsiktige vesen, og Jens utnytter dette til fulle.

Else er intelligent og tøff, har hun først lagt en plan så gjennomfører hun den. Et eksempel er rømningen hennes fra fengselet, en hektisk ferd gjennom Trondheim hvor jeg satt som på nåler og var livredd for at hun skulle bli innhentet.
Else er også veldig ensom etter fosterforeldrenes død, og lurer stadig på hvem hun faktisk er.

Det skjer mye på de nesten 600 sidene, og kapitlene er delt inn med hvert sitt om Else, Jens og Jonas Wang i Politiets Kvalitetsavdeling, gjennom hele boka. Dette fungerer veldig bra, for på den måten blir hver av disse veldig godt beskrevet.
 
Boka er veldig spennende, lettlest, og skrevet med kjappe, korte setninger som gjorde at sidene bare snudde seg av seg selv. Det er ikke mye utenomsnakk, her er det godt driv hele tiden, og jeg opplevde ingen partier som hverken kjedelige eller langtekkelig.
 
Jeg anbefaler boka, og gir den terningkast 6
 
 
 
 
Du finner boka hos:
 
 
 
 
 
 
 

5 kommentarer:

 1. Oi, spennende, denne boka har jeg på leselista mi, men har aldri kommet så langt fordi jeg ikke er så glad i krim, men hvis den er så bra!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg likte den veldig godt, og måtte lese litt til og litt til hele tiden... :)

   Slett
 2. Så bra at du likte den Beate, den falt veldig i smak hos meg også! Håper flere for øynene opp for denne krim-perlen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dette er slik jeg liker det, uten noe som helst utenomsnakk og full fart hele tida :)
   Skal også lese Mannen som ikke ville av samme forfatter, gleder meg til den

   Slett
  2. Den har jeg lest og den koste jeg meg med også. Håper han skriver flere bøker!

   Slett