tirsdag 10. september 2013

Boken på vent - Journal 64

 
 
 
På  bloggen Beathes Bokhylle har Beathe hver tirsdag et innlegg om en bok som hun har liggende på vent, dette kan være en bok hun har hatt liggende i årevis, eller det er en bok hun nylig har kjøpt.
 
Samtidig oppfordrer hun andre bokbloggere om å poste innlegg om bøker som ligger på vent.
 
Min bok på vent denne gangen er "Journal 64" av Jussi Adler-Olsen.
 
Jeg har tidligere lest de tre første bøkene om Avdeling Q; "Kvinnen i buret", "Fasandreperne" og "Flaskepost fra P", og jeg innrømmer det så gjerne: Adler-Olsen er min favoritt krimforfatter!
 
Bøkene hans er utrolig godt skrevet, og plottene er like geniale hver gang, og jeg blir nesten trist hver gang jeg blir ferdig med an av hans bøker - så bra synes jeg de er.
 
Derfor holder jeg "Journal 64" på vent enda med vilje, for så lenge jeg ikke har begynt på den så har jeg fortsatt noe å glede meg til, for jeg vet at i det jeg begynner å lese den så kommer jeg til å sluke den på bare et par dager - og etter det er "ikke lest enda, men gleder meg veldig til"-følelsen over...
 
Det gledelige oppi alt dette er at Adler-Olsen visstnok planlegger å skrive hele 10 bøker om Avdeling Q, og da har jeg fortsatt mange å glede meg til.
 
 
 
 
 
Forlagets omtale - fra Aschehoug Forlag:
 
 
Helt fram til 1950-tallet ble «upassende» kvinner deportert til den lille øya Sprogø, der misbruk, tvang og svik var hverdagskost. Dit kom også den unge Nete Hermansen, og derfra klarte hun å unnslippe - trodde hun. Den dagen fortiden innhenter henne, blir også starten på en av Avdeling Q's mest kompliserte saker. Hva skjuler seg i Netes fortid? Hva skjedde med henne, og hvor ble det av menneskene omkring henne? Flere av dem blir sporløst borte. Hvem sto bak forsvinningene?
Samtidig som etterforsker Carl Mørck er kommet i en svært vanskelig situasjon i forbindelse med en drapssak som involverer ham personlig, gjenåpnes den 23 år gamle saken. Den skal vise seg å handle om overgrep på det aller groveste. Overgrep som tilsynelatende fortsatt finner sted. Og en ny, kaldblodig morder kommer på banen.
 
 


17 kommentarer:

 1. Jeg skal lese flere bøker av Jussi Adler Olsen, men ikke akkurat nå. Gleder meg likevel til den dagen kommer.

  SvarSlett
 2. Jeg har lest kvinnen i buret og har de 3 neste stående på vent i bokhylla

  SvarSlett
 3. Jussi Adler-Olsen er en forfatter jeg har tatt mål av meg å få lest snart - virker som spennende bøker :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bøkene hans er absolutt verdt et forsøk. Jeg begynte heltvtilfeldig å lese den første, og det har jeg ikke angret på :)

   Slett
 4. Ahh..denne kjøpte min mann når vi skulle på weekendferie i sommar. For å sei det slik; han meinte det var veldig lurt å ta hyppige pauser, sitte på fortauskafè og lese ;-)Du har nok noko godt i vente - også denne gongen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, pauser og langsom lesing anbefales, det kan fort bli vankelig fordi det er så spennende....

   Slett
 5. Denne har jeg også på vent, må se å få lest de jeg har igjen. Jeg DIGGER Jussi. Kos deg med boken når det blir dens tur.

  SvarSlett
 6. Så gode nyheter! 10 Bøker det blir bra:) Det er bøker man må kose seg med. Kanskje jeg skal begynne med andre boken i serien etter jul en gang. Kos deg med boka!

  SvarSlett
 7. Jeg er dessverre helt ajour med Adler Olsen, så jeg må vente til bok nummer 6 er klar. Har møtt forfatteren, og ble ikke mindre begeistret etter det :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Var det foresten du som skrev det om at han planlegger 10 bøker?
   Alltid stas å møte slike forbilder live :)

   Slett
 8. Jeg har lest bare en Adler- Olsen bok så langt (Kvinnen i buret) og håper jeg får tid til å lese flere etter hvert :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det håper jeg også for din skyld. Men kjenner igjen det du sier om å faktisk få tid til det... Skulle hatt flere timer i døgnet :)

   Slett
 9. Ikke har jeg leste bøkene til Nesbø, og heller ikke bøkene til Jussi A. Men skal jeg velge, så tror jeg at jeg leser bøkene til den danske forfatteren.

  SvarSlett