fredag 13. september 2013

Døde vitner lyver ikke - Bjørn Bottolvs

 
 
Forlagets omtale - fra Kolon Forlag:
 
 
I Døde vitner lyver ikke blir den patruljerende politimannen Jo Kaasa sendt ut på et av de vanskeligste oppdragene han som politimann kan komme ut for, nemlig å overbringe et sørgebudskap. Men han finner personen som skal motta budskapet, død under mistenkelige omstendigheter, og dermed står Jo Kaasa og Majorstua politistasjon midt i en mordsak.
 
Døde vitner lyver ikke er en norsk variant av NYPD Blue, en kriminalroman fra dagens Oslo hvor leseren får et innblikk i storbyens skyggesider og politiarbeidet sett fra innsiden. Dette er den femte kriminalromanen med politimannen Jo Kaasa i hovedrollen.
 
 
*
 
 
Jeg synes fortsatt det er merkelig at ikke Bjørn Bottolvs har fått mer oppmerksomhet rundt bøkene om politimannen Jo Kaasa, for dette er jo skikkelig bra krim! Det finnes da vel ikke så mange norske krimforfattere at han skulle forsvinne i mengden av den grunn?

Dette er den andre boken om Kaasa og de andre på Majorstua politistasjon jeg leser, og jeg synes denne er hakket bedre enn "Når natta er som svartest". Grunnen til det er at i "Døde vitner lyver ikke" er det enda mer fokus på den aktuelle saken om den drepte legen, og bare innimellom dukker det opp noen småsaker som Kaasa blir sendt ut på når han likevel er ute og patruljerer.

På hjemmebane har sønnen Simen på 15 år begynt å oppføre seg merkelig, og han har plutselig alltid mye penger selv om han ikke lenger spør etter lommepenger, og Kaasa opplever at dette gjør han ukonsentrert på jobb.
 
Av de andre Kaasa jobber sammen med så hører vi mest om Haugen, Sletten og Bråten - Sletten med sine filosofiske forklaringer på det meste, som også er litt morsomme i blant, og Bråten med sin ubegrensede kunnskap om alt som involverer det motsatte kjønn....

Boka er lettlest, og jeg måtte stadig lese litt til og litt til, for denne var spennende.
 
Jeg anbefaler boka, og gir den terningkast 5.
 
 


Du finner boka hos:
 3 kommentarer:

 1. Det har mest med navnet på forlaget å gjøre, og det er veldig trist.

  SvarSlett
 2. Der gjorde du meg nysgjerrig, må se å få fatt på denne med en gang. Googlet ham, og ser at han har skrevet en del. Vet du om de er i rekkefølge, sånn som krim ofte er? Leser alt for lite krim for tiden, men Hulemannen ga meg lyst på mer. Ha en fin lørdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Bøkene er i rekkefølge, men det går helt fint å lese den hver for seg i tilfeldig rekkefølge. Spent på hva du synes :)

   Slett