mandag 2. september 2013

En avtale med livet - Cecelia Ahern

 
 
Forlagets omtale - fra Bazar Forlag:
 
 
Noen ganger må vi rydde plass til livet …
 
Lucy Silchester tar livet for gitt. Hun har det travelt med venner, jobb, en gammel bil som stadig må på verksted, den slags ting. Men hun står på stedet hvil – selv om alle lar seg lure. Bare Lucy kjenner sannheten.
 
Så en dag blir hun innkalt til et møte. Med livet. Og livet viser seg å være en snill, litt puslete mann i en gammel dress, som er fast bestemt på å få Lucys tilværelse inn i andre baner. Livet har slett ikke tenkt å la Lucy slippe unna.
 
 
 
*
 
 
Jeg har tidligere lest «PS, I Love You» og «Der regnbuen ender» av Cecelia Ahern, og selv jeg likte de ganske godt, så likte jeg «En avtale med livet» enda bedre. Den går raskere framover, den har ikke for mange personer med, og selv om temaet er noe som nok aldri skjer i virkeligheten, så var det både søtt og tankevekkende.

Boka handler om Lucy, hun er 29 år, bor i en liten leilighet, jobber som oversetter, og har mange venner. Likevel har hun det ikke bra, med Livet....

Hun mottar utallige innkallelser, i form av brev, til en time med Livet, hun synes i begynnelsen at dette bare er tull, og hun kaster brevene like fort som de dukker opp. Tilslutt møter hun opp, og møter Livet som viser seg å være en sliten, usselt mann med dårlig helse – er dette virkelig hvordan livet hennes er blitt? Har alle de små løgnene hennes blitt så dominerende at de nesten overskygger alt annet?

Og det er akkurat disse løgnene Livet vil ta opp med henne, for hun har løyet om det meste for å beskytte seg selv, og for å unngå å slippe venner og familie innpå seg.

Før jeg begynte på boka fryktet jeg at Lucy skulle være en overfladisk og slitsom jente, men det er hun langt i fra - hun er også ganske morsom i blant - og det viser seg at hun har grunner for å ha oppført seg slik som hun har gjort, og jeg hadde ikke lest så veldig langt utover i boka før jeg begynte å like henne veldig godt. Blake og faren hennes derimot klarte jeg fint å styre min begeistring for, uten å røpe hvorfor....

Alt i alt en fin bok med en fin avslutning, og jeg gir den terningkast 5.
 
 


Du finner også boka hos:
 
 

1 kommentar: