mandag 9. september 2013

Åpne sår - Gillian Flynn

 
 
Forlaget omtale - fra Font Forlag:
 
 
Camille Preaker har bosatt seg i Chicago etter et lengre opphold på en psykiatrisk klinikk. Hun arbeider som journalist i en annenrangs avis mens hun forsøker å legge barndommen i Wind Gap bak seg. Men så blir to unge jenter funnet drept i hjembyen hennes, og Camille sendes tilbake for å dekke tragedien. Hun setter motvillig kursen hjemover til familiens herskapsvilla, hvor hun gjenforenes med sin mor og den 13 år gamle halvsøsteren Amma. Snart avdekker Camille nye spor i jakten på dobbeltmorderen, men hvorfor identifiserer hun seg så sterkt med de døde jentene? Det viser seg at Camille må gjenåpne gamle sår for å komme videre, og ikke minst for å overleve ...
 
 
 
*
 
 
 
Jeg har selvfølgelig fått med meg all oppmerksomheten rundt Gillian Flynn's nyeste bok "Flink pike", og ettersom jeg ikke har lest de to andre hun har gitt ut heller, så valgte jeg å begynne med "Åpne sår" som er debutromanen hennes fra 2006 - aller mest for å gjøre meg opp en mening om denne forfatteren.

Og jeg ble ikke skuffet, Flynn skriver bra, og hun skriver på denne gode måten som jeg pleier å kalle 'uten for mye tomt utenomsnakk'. Hun skriver direkte og nesten brutalt, men likevel, til denne romanen passet det perfekt!

Camille jobber som journalist, og blir sendt til hjembyen Wind Gap for å dekke mordene av to små jenter. Camille har ikke vært der på 8 år, og etterhvert som vi blir introdusert for moren, stefaren og de tidligere venninnene er det ikke så vanskelig å forstå hvorfor. Alt som skal virke så perfekt utad er som regel ikke det... Langt ifra, og flere triste skjebner beskrives underveis i handlingen.

Jeg synes Flynn skildrer både stedene og personene veldig godt, og selv om romanen ikke er så lang (ca. 250 sider) så framstår den som komplett.

Jeg vil ikke røpe noe av handlingen, men jeg vil bare fortelle at avslutningen var ganske overraskende.

Det er ingen tvil om at jeg skal lese mer av denne forfatteren - "Mørke rom" står allerede på vent i bokhylla - og jeg gir "Åpne sår" terningkast 5.
 
 


Du finner boka hos:
 
 
2 kommentarer:

  1. Gled deg til Mørke rom, den er også veldig bra. Gillian Flynn er et flott nytt bekjentskap, og jeg har likt alle bøkene hennes.

    SvarSlett
  2. Leste Mørke rom; en tøff, men god roman ble min leseopplevelse. Har Flink Pike, men ikke lest den ennå. Hadde egentlig ikke tenkt å lese Åpne sår, men etter å ha lest ditt innlegg har jeg ombestemt meg. At den kun er på 250 sider er et pluss for meg.

    SvarSlett