onsdag 10. juli 2013

Natthagen - Knut Faldbakken

 
 
Forlagets omtale (fra Gyldendal Forlag):
 
 
En mann vender tilbake til Hamar etter flere års fravær. Han er en outsider, en fremmed, med en fortid der det fins mye å skjule. Et fengselsopphold har avskåret all kontakt med hjembyen. Han ønsker å gjøre visitten kort, han skal ordne det praktiske etter morens bortgang, og så forlate byen.
 
Men noe tvinger ham likevel til å bli, fortidens skygger tar tak i ham og holder ham tilbake. Glemte lidenskaper lokker. Samtidig frykter han øyeblikket da noen skal kjenne ham igjen og huske den opprivende historien omkring hans forbrytelse, dom og straff. Og når en ung jente blir funnet død, blir han mistenkt. Men er han skyldig? Og var han det den gangen for flere år siden?
 
 
*
 
Jeg liker bøkene om førstebetjent Jonfinn Valmann. Og selv om Faldbakken kan bli litt omstendelig i måten han skriver på, så plager det meg ikke i første halvdel av boka. Jeg som vanligvis synes at avsnitt på mer enn 10 linjer kan bli litt langtekkelige opplever det egentlig ikke sånn med noen av Faldbakken sine bøker om Valmann. Mulig dette delvis har å gjøre med at jeg kjenner så godt til alle stedene som omtales.

Natthagen begynner med at 13 år gamle Hanna forsvinner i naturområdet Furuberget på Hamar, og Valmann og teamet mistenker raskt den tidligere drapsdømte Dan Joner å stå bak bortføringen.

Valmann er som vanlig grundig, og aner snart likhetstrekk mellom denne forsvinningen og drapet for 15 år siden, men ikke alt stemmer...

Siste halvdel av boka drar ut litt, og ender opp med en overraskende og ganske uventet avslutning.
 
 Jeg gir boka en sterk 4'er.Du finner boka hos cdon
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar