tirsdag 9. juli 2013

Boken på vent - Halvbroren

 
 
 
På bloggen Beathes bokhylle har Beathe hver tirsdag et innlegg om en bok som hun har liggende på vent, dette kan være en bok hun har hatt liggende i årevis, eller det er en bok hun nylig har kjøpt.
 
Samtidig oppfordrer hun andre bokbloggere om å poste innlegg om bøker som ligger på vent.
 
Min bok som ligger på vent er Halvbroren av Lars Saabye Christensen.
 
Jeg vet ikke helt grunnen til at jeg ikke har begynt på denne boka, men det virker som at jeg alltid velger en annen bok hver gang jeg begynner på en ny. Jeg kjøpte denne boka i vinter omtrent samtidig med at Halvbroren gikk på tv, selv fulgte jeg ikke med på serien, men det virket det som at "alle" andre gjorde - siden jeg hørte mye snakk om denne serien. Og når jeg allerede visste at den fantes som bok bestemte jeg meg for å lese den i stedet for å bare se de siste episodene.
 
Tenker jeg setter meg som mål at jeg skal begynne på Halvbroren i løpet av sommeren.
 
 
 
Forlagets omtale (fra Cappelen Forlag):
 
 
Tre generasjoner kvinner lever sammen i en leilighet i Kirkeveien i Oslo: En dansk stumfilmskuespillerinne, Den Gamle, hennes datter Boletta, som jobber ved Telegrafen, og unge Vera. Den 8 mai 1945 blir Vera voldtatt på tørkeloftet i gården, og ni måneder senere fødes romanens ene hovedperson, Fred, i en drosje. Fem år senere ser halvbroren Barnum dagens lys. Vi følger brødrenes vidt forskjellige oppvekst på 60 og 70-tallet i Oslo. Kortvokste Barnum, sønn av en klovn og kremmer, er kunstneren som går på mange pinefulle nederlag, og iblant reddes av den mer hardtslående broren. Men Fred lever i taushet og skygge, og bærer på hemmeligheter. Hans spørsmål forfølger broren: "Skal jeg drepe faren din for deg, Barnum?"
 
 
 


8 kommentarer:

 1. Så kjekt at du ble med på utfordringen og velkommen som følger inne hos meg forresten... Har heller ikk e lest denne boken og ei heller sett på tv-serien så da er vi flere i den kategorien! Men har hørt mye snakk om denne og kanskje det er på tide å føre den på listen etter hvert?
  Ønsker deg en fin tirsdag!

  SvarSlett
 2. Jeg så TV-serien og likte den godt. Boka ha jeg ikke lest.:)

  SvarSlett
 3. Har lest boka - kjempebra! - og sett TV-serien, også bra. Liker Saabye Christensen svært godt, så han følger jeg med. Legger deg til på bloggen min, alltid fint med nye "venner".

  SvarSlett
 4. Lukke til med lesing! Eg har ein gong starta på Halvbroren - men avbraut. Dessverre var ikkje det ei bok som passa for meg. Beatles av same forfattar derimot, den likte eg godt.

  SvarSlett
 5. Denne boken leste jeg for mange år siden, husker den godt ennå så den må ha vært bra :)

  SvarSlett
 6. Jeg har også Halvbroren i hyllen, ulest. Store planer for høsten. Likte serien så godt, at når Notabene hadde denne, temmelig tykke boken på billigsalg, så flesket jeg til.

  SvarSlett
 7. Likte boka kjempegodt og har fulgt serien på tv bare til halvveis, så må få sett de siste episodene etterhvert. Saabye Christensen, er en av mine favorittforfattere, men det er ikke alle bøkene hans jeg har falt for, men denne er en av de på topp lista. Kos deg med boka og ha en fin kveld!:)

  SvarSlett
 8. Leste boka- trolig en gang i forrige århundre! Husker at jeg likte den veldig godt, men kan ikke si jeg husker så mye av handlinga lenger... Den er jo nærmest blitt en klassiker, så du kommer nok til å like den du også!

  SvarSlett