søndag 14. juli 2013

Juggel - Heidi Linde

 
 
Forlagets omtale (fra Gyldendal Forlag):
 
 
Maj er på vei til en begravelse i småbyen hun vokste opp i. Hun er gravid med en mann hun ikke vet om hun tør satse på. Hun vet ikke engang om hun vil fortelle ham om barnet.
 
Bilturen blir også en reise tilbake til et avgjørende år i hennes egen oppvekst, sammen med mormor og en enslig mor.


*
 
 
Dette er en bok i samme stil som "Nu Jävlar" av samme forfatter. I denne boken følger vi kun en hovedperson, Maj, som jeg synes jeg ble veldig godt kjent med i løpet av boka.
 
Handlingen hopper litt fram og tilbake i tid, men det er ikke noe problem å skille mellom det som er ungdomstida til Maj, nåtid og det som har skjedde siste 2 - 3 årene.
 
Maj vokste opp på 80-tallet i en småby på Østlandet, som nok kan identifiseres med Kongsvinger siden forfatteren selv har vokst opp der. Vi får høre om det første året hennes på ungdomsskolen, med forelsker, ny gymlærer og misunnelsen blant alle tenåringsjentene.
 
At Maj i tillegg er enebarn og moren er enslig gjør ikke livet enklere, særlig med tanke på at Maj ofte må klare seg mye selv når moren i perioder ikke helt takler hverdagen.
 
Maj og bestevenninnen Anja henger sammen stort sett hele tiden i ungdomstiden, og de beundrer Anja's to år eldre søster Helene og hennes venninner.
 
Nå er Maj voksen, og hun er samboer med Jon, den morgenen Maj drar i begravelsen har Jon lagt igjen en lapp på kjøkkenbordet med tre små ord, men klarer Maj å satse på han for det?
 
Dette er en litt sår bok om hvordan ting har blitt som de er, og jeg likte den veldig godt, jeg gir boka terningkast 5.
 
 

 
Du finner boka hos cdon
 
 
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar