lørdag 23. november 2013

Hva føder De nå? - Anne B. Ragde & Sigrid Ragde

 


Forlagets omtale - fra Nova Forlag:
 
 
Forfatter Anne B. Ragde og jordmor Sigrid Ragde serverer i denne lune og humoristiske boken de herligste gullkorn fra fødestuer over hele landet. Dette er fornøyelig lesning både for dem som venter barn, for mødre i alle aldre og ikke minst alle pappaer som har fulgt naturens forunderlige øyeblikk på nært hold. Boken fikk strålende kritikker da den ble utgitt første gang og foreligger nå i ny utvidet utgave.
 
Kvinner som har glemt hvordan det var å bære fram og føde barn, vil her få frisket opp hukommelsen.
 
 
 
*
 
 
 
Allerede da jeg leste baksideteksten på denne boka lo jeg godt, her er et par eksempler:
 
 
"Søsteren min sa at en fødsel var som å presse ut en treseter. Jeg for min del syns det kjentes mer som en hjørnesalong" - Utslitt, 26 år
 
 
"Ingen kan se på min mann at han har fått fem barn" - Sarkastisk, 45 år
 
 
Og dermed var standarden for boka satt, for jeg fortsatte å le mens jeg leste den, mannen min lurte faktisk på hva det var jeg leste, så derfor leste jeg opp noen av gullkornene til han også.
 
Boka er delt inn i kapitler for blant annet Mens magen vokser, og vokser og vokser, Når mor forsøker seg på egne diagnoser, Telefonsamtaler med vordende fedre (og her var det mange morsomme sitater), Fødselen er i gang og Etterveer. I tillegg er det lagt til noen funfacts helt på slutten som tar for seg alt fra navlestreng til myten om storken.

Noen flere godbiter fra boka:

"Mannen min trodde våren var kommet, da jeg sa jeg hadde fått bekkenløsning" - Lattermild og overbærende


"Lungene mine kjennes som tennisballer, jeg får ikke puste. Jeg føler meg innelåst i et svanger-skap!" - Førstegangsgravid, 27 år


Far: - Kona mi har vondt og hun har gått over streken!
Jordmor: - Javel?
Far: - Ja, hun har gått 16 dager over streken!


Far: - Det der må vel syes igjen etterpå, antagelig.
Jordmor: - Må nok det.
Far: - Men ikke HELT, vel?
 
 
Boka er på drøyt 100 sider, og fort lest igjennom, for her er det korte avsnitt hele veien. Hvert kapittel åpner med en tekst som helt tydelig er skrevet av Anne B. Ragde, i den velkjente humoristiske, lune tonen hennes.
 
Jeg har aldri født selv, så jeg kan ikke si jeg kjenner meg igjen i noen av situasjonene, men koste meg med boka likevel, og jeg anbefaler den for alle som ha seg en god latter.
 
Jeg gir boka terningkast 5.
 
 


Du finner boka hos:
 
 cdon
bokkildenBeathe har også lest boka, les hennes anmeldelse ved å klikke her
 
 


1 kommentar:

  1. Fin omtale, Beate :-) Ja,denne boken var veldig morsom og jeg humret og lo meg gjennom det hele jeg også. Tusen takk for link til meg og ha en fin lørdagkveld:-)

    SvarSlett