tirsdag 26. februar 2013

Fasandreperne - Jussi Adler Olsen

Fasandreperne
 
Forlagets omtale (fra Aschehoug.no):
 
I 1987 blir et ungt søskenpar brutalt drept i et sommerhus. Etterforskningen peker mot en gruppe kostskoleelever som kommer fra noen av Danmarks rikeste familier. I mangel av bevis henlegges saken. Men ni år etter melder en av de mistenkte seg og tilstår.
Kriminalinspektør Carl Mørck, leder for politiets Avdeling Q for uløste saker, forstår derfor ikke hvorfor saksmappen en dag ligger på hans skrivebord. Mørck er overbevist om at den må ha havnet der ved en feiltakelse. Men når han og assistenten Assad begynner å grave litt, oppdager de at noe er veldig galt.

Saken skal vise seg å trekke linjer fra posedamen Kimmie til tre av landets mektigste menn. De tre leter desperat etter henne, fordi hun vet noe som kan knuse dem. Men Kimmie har sine egne planer for hvem som skal jakte hvem.
 
*
 
Ikke uventet så hivde jeg meg over den andre boken om Avdeling Q nesten med en gang etter den første. Og av samme grunn også: Dette er god krim!
 
Saken om det drepte søskenparet viser seg å ha havnet på Carl's skrivebord på en heller uventet måte, og de involverte i saken er ikke av den lovlydige og fredelige typen selv om de utad fremstår som vellykkede og mektige forretningsmenn.
 
Historien om Kimmie er rørende, og jeg fikk bare mer og mer vondt av henne, selv om hun også viste at hun ikke lot seg vippe av pinnen så lett.
 
Avdeling Q får også en ny medarbeider, Rose, hun virker til å begynne med ganske ufordragelig og vanskelig, og det oppstår flere komiske situasjoner på avdelingen.
 
Jeg gir også denne boken terningkast 5.

 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar