tirsdag 8. januar 2013

Hold tett - Harlan Coben


Forlagets omtale (fra Cappelen Damm):
 
Tia og Mike Baye hadde aldri forestilt seg at de skulle spionere på barna sine. Men den 16-årige sønnen Adam har vært uvanlig stille i det siste. Etter at bestevennen hans, Spencer, begår selvmord, kan de ikke hjelpe for at de blir svært bekymret. Bare noen dager etter at de får installert et overvåkningsprogram på Adams pc, leser de en kryptisk e-post fra en ukjent avsender: “Hold tett og alt går bra”.
 
Som om Mike Baye ikke har nok fra før, får han også vite at naboens sønn Lucas har desperat bruk for ny nyre. Siden han er guttens lege, får han rede på en meget pinlig hemmelighet som kan forandre naboenes liv. Etter hvert blir livene til de to familiene vevd sammen på en uventet brutal måte, og hemmeligheter som er blitt holdt skjult lenge begynner å komme til overflaten. De desperate foreldrene må velge måten de skal beskytte dem de elsker høyest i verden.
 
 
*
 
 
Harlan Coben skriver bra, det er det ingen tvil om, og jeg likte denne boka hvor det var full fart hele tiden.
 
Og det er en av tingene jeg har å utsette på boka: Det skjer nesten altfor mye på for kort tid, så det nesten virker litt stressende å lese den og klare å henge med, og jeg opplevde at jeg nesten falt litt av ettersom stadig flere var involvert i handlingen.
 
Et stort pluss er at i denne boka finnes ikke mye tomt "utenomsnakk", og Coben klarer fint å gi en bra avslutning på alle mysteriene som vi følger igjennom hele boka.
 
Jeg gir boka en 4'er.


 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar