tirsdag 16. april 2013

Malum - Stig Ellingsen

 
Forlagets omtale (fra Commentum Forlag):
 
 
En lærer ved ærverdige Kongsgård Katedralskole er funnet drept i et klasserom. Groteske fotografier av liket publiseres i media. Snart dukker det opp flere lik og bilder. Politiet utsettes for et voldsomt oppklaringspress.
 
Samtidig opplever Richard Trones, en ung og viril historielærer, sitt livs verste mareritt. Anklaget for drap blir han jaget av politiet, en sjalu ektemann og kyniske menneskehandlere. For å overleve og bevise sin uskyld må Trones gjøre bruk av sine kunnskaper om hvordan norske motstandsmenn skjulte seg under krigen.
 
Etterforskningsleder Bjørn Berner må bruke alle sine evner for å oppklare mysteriene.
 
 
*
 
 
Nei, dette blir for rotete, ut ifra baksideteksten skal dette handle om en lærer på en videregående skole som blir funnet drept i et klasserom, men som i Incubo så skal forfatteren absolutt dra inn en annen historie også, så allerede etter 30 sider er lærermordet tilsynelatende løst, og Berner drar sammen med Kolbotn til Somalia for å redde Kolbotn's avdøde samboer som muligens lever likevel..... og grunnen til at Berner blir med dit er resultat av en loddtrekning!
 
Hele opplegget blir for rotete og usammenhengende og jeg avbrøt etter bare noen sider. Tviler på at jeg tar den fram igjen.
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar